Blog

De moederwond ( heel de innerlijke moeder)

Ken je dat? Je bent bij je moeder geweest en blijft daarna toch met een rottig gevoel achter. Misschien voelde je niet gehoord in wat je aan het vertellen was, misschien reageerde ze vanuit een slachtofferrol op jouw kritiek. Of misschien heb je helemaal geen of weinig contact met je moeder of blijf je de relatie ingewikkeld vinden. Een ding is zeker. Je staat hierin niet alleen.

Lees het gehele artikel

Lev om je hart te volgen

We willen graag meer ontspanning, meer vreugde, meer passie, meer... Maar hoe doe je dat? Hoe doe je dat als je je soms zo vast voelt zitten in je dagelijkse beslommeringen, je werk, je relatie?

Lees het gehele artikel

Relatieproblemen

Op het moment dat zij te dichtbij komt draait hij zijn hoofd iets weg. Het is in dat gebaar waarin zij het al ziet. “Als hij zo kijkt dan weet ik al dat hij niet meer luistert”. Ze wordt van binnen woedend maar uit dat niet en trekt zichzelf terug. Hij heeft het gevoel dat hij het elke keer verkeerd doet maar probeert dit niet te voelen door dan maar iets voor zichzelf te gaan doen. Zij ziet dat als bevestiging dat hij er niet voor haar is en trekt zich mopperend terug.

Lees het gehele artikel

EMDR

in Emdr

EMDR (eye movement desensitisation and reprocessing) is een erg succesvolle wetenschappelijk bewezen therapeutische techniek om vastgelopen verwerking van heftige ervaringen weer op gang te helpen.

Lees het gehele artikel