EFT (Emotionally Focused Therapy) relatietherapie

EFT relatietherapie is een heel succesvolle en wetenschappelijk bewezen manier om te werken aan je relatie.

De basisgedachte is dat jullie zijn vastgelopen in conflicten (of juist van elkaar verwijderd zijn) omdat jullie steeds maar weer op dezelfde negatieve manier op elkaar reageren. Dat tast een heel basaal gevoel van verbondenheid en veiligheid aan. En dat gaat van kwaad tot erger.Jullie reageren allergisch op bepaalde aspecten van elkaar. Of jullie zonderen je juist af. Uiteindelijk draaien jullie elke keer weer hetzelfde riedeltje af.

Emotionally Focused Couple Therapy laat je zien wat jij en je partner met elkaar aan het doen zijn en hoe dat voor elkaar voelt.

Zie en hoor mij!

Jullie reacties op elkaar zijn bijna instinctief. Het gaat zo snel, en ook al wil je het deze keer anders doen en ga je je niet wéér zo op de kast laten jagen – het gebeurt toch.

Dat komt omdat de basis emotioneel is. We gaan die emoties vinden, bespreken en uitdiepen. Met elkaar. Je zult merken dat jij en je partner heel primaire behoeften hebben naar elkaar en dat die heftigheid van reageren (of juist in jezelf keren) alles te maken heeft met bijvoorbeeld angst voor verlating, angst niet de moeite waard te zijn, angst voor kritiek, voor afwijzing. Je leert elkaar echt te zien en te horen.

Met relatietherapie richt ik me op het vergroten van veiligheid en intimiteit en breng via de emoties beweging en verandering.

Drie fases van Emotionally focused therapy

  • Doorbreek de vicieuze cirkel: we zorgen dat het niet meer zo uit de hand loopt. Voordat we ook maar iets kunnen doen, doorbreken we de patronen die jullie nu gevangen houden;
  • Verkennen van jezelf en de ander: we geven verdieping. Nu jullie weer in gesprek kunnen komen, kunnen jullie rustig met elkaar praten en elkaar weer echt zíen en begrijpen. Jullie leren hoe je omgaat met je eigen en elkaars gevoeligheden. En belangrijk: er wordt weer gelachen en de liefde gaat weer stromen.
  • Plannen maken: Het nieuw geleerde wordt verankerd in jullie relatie en jullie kunnen samen de toekomst weer vorm geven.

Phoenix relatietherapie

De Phoenix relatietherapie methode kenmerkt zich door bovenstaande elementen toe te passen maar ook door het systemische aspect in de relatie mee te nemen. Vaak reageren we op elkaar vanuit onze oude wonden die weer opnieuw geraakt worden in de relatie.

Soms zijn deze wonden heel zichtbaar, soms liggen ze meer verborgen of hebben we ze overgenomen van ouders/grootouders en dragen we ze bewust of onbewust met ons mee. In een relatie worden deze wonden zichtbaar in het patroon waarin we verstrikt raken. Door de wonden zichtbaar te maken voor jezelf maar ook voor de ander, wordt het mogelijk juist de relatie een bron van heling te laten zijn

Relatietherapie

Ik begeleid jullie in het liefdevol communiceren, zodat jullie elkaar beter begrijpen en weer echt contact maken.

Individuele therapie & coaching

Als je het wel anders wilt maar het niet lukt. Hulp bij:


Familieopstellingen

Of je nu vastloopt in jezelf, je gezin, je familie, je werk: Een opstelling helpt om inzichten te krijgen in wat er werkelijk speelt...


Aanmelden nieuwsbrief